Strefa czasowa: UTC [ DST ]





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
  Drukuj

Star chłodnia
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 sty 2014, o 03:37 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):6 wrz 2012, o 21:56
Posty:381
Lokalizacja: Polska
Skąd: Kutno
Imię: Krzysztof
Na zdjęciu widać, że tył chłodni jest krótszy a niżeli w modelu Twoim Adamie.


Załączniki:
3801827145.jpg
3801827145.jpg [ 12.79 KiB | Przeglądane 8142 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Star chłodnia
PostNapisane: 4 sty 2014, o 08:57 
Offline

Dołączył(a):7 wrz 2012, o 10:04
Posty:273
Skąd: Austria
Imię: Adam.
Jestes genialny jak widzisz to w tej perpektywie. Tak jak pisalem mam fabryczne rysunki nie tylko tej zabudowy do Stara, posiadam tez fabryczne rysunki kabiny Jelcza jak i naczep Zrembowskich, uwierz mi - modele, ktore sa robione maja sporo wad, a mimo wszystko ludzie placa i sa szczesliwi.
Klika z Warszawy pokazywala zdjecia takich chlodni stojacych po roznych placach, wiec wez w reke MIARKE i zmierz, potem podziel to przez 87 i bedziesz mogl wypisywac, ze cos sie nie zgadza.
Ja nie bede publikowal tu zadnych planow ( powod chyba wszystkim znany ), nie zamierzam tez dalej dyskutowac na ten temat, bo jak zauwazylem jest wiecej specow od produkcji modeli, niz tych co by je kupili. Wiec jak juz wielu, ktorzy mi wygrazali zlap sie PROSZE za zrobienie ( nawet krotkiej serii ) jakiegos modelu i wtedy bedziemy dyskutowali.

Popatrz na modele TARTY, czy LIAZA - wszyscy sie tymi modelami zachwycaja - napisz mi co one maja wspolnego z orginalem ? Ich wykonanie to rozpacz i formy maja wiecje niz 20 lat, dla wszystkich wspaniale modele, elementow grawerowanych w formie nie ma praktycznie zadnych, jak mozna nazwac taki model ??


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Star chłodnia
PostNapisane: 4 sty 2014, o 14:40 
Offline

Dołączył(a):14 cze 2013, o 10:12
Posty:7
Skąd: Otwock
Imię: Michał
Adam, jaka jest dokładna długość i szerokość Twojego modelu Stara z chłodnią?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Star chłodnia
PostNapisane: 4 sty 2014, o 14:47 
Offline

Dołączył(a):7 wrz 2012, o 10:04
Posty:273
Skąd: Austria
Imię: Adam.
Hej Michal !
nie masz jeszcze w zbiorach warszawskiego POLDROBIU ?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Star chłodnia
PostNapisane: 4 sty 2014, o 15:56 
Offline

Dołączył(a):14 cze 2013, o 10:12
Posty:7
Skąd: Otwock
Imię: Michał
Nie. Nie mam.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Star chłodnia
PostNapisane: 4 sty 2014, o 17:11 
Offline

Dołączył(a):7 wrz 2012, o 10:04
Posty:273
Skąd: Austria
Imię: Adam.
Szkoda, nie byloby problemu z mierzeniem. Zawsze prosciej dyskutowac o czyms co sie posiada.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Star chłodnia
PostNapisane: 4 sty 2014, o 17:31 
Offline

Dołączył(a):14 cze 2013, o 10:12
Posty:7
Skąd: Otwock
Imię: Michał
Widzę, że jak nie kupię modelu, to wymiarów nie poznam :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Star chłodnia
PostNapisane: 4 sty 2014, o 17:36 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):6 wrz 2012, o 21:56
Posty:381
Lokalizacja: Polska
Skąd: Kutno
Imię: Krzysztof
:lol:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Star chłodnia
PostNapisane: 4 sty 2014, o 17:44 
Offline

Dołączył(a):14 cze 2013, o 10:12
Posty:7
Skąd: Otwock
Imię: Michał
Adam, skoro Star chłodnia jest zrobiony na fabrycznych planach, to na pewno trzyma wymiary. Możesz je śmiało podać, ja sobie to pomnożę przez 87 i potwierdzi się że wymiary są zgodne z oryginałem. Wtedy będę mógł spokojnie kupić Poldrób lub inną wersję z chłodnią. Takie odpowiedzi (w stylu nie masz modelu, to nie będziemy dyskutować) nie zachęcają do kupna modelu...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Star chłodnia
PostNapisane: 4 sty 2014, o 20:17 
Offline

Dołączył(a):7 wrz 2012, o 10:04
Posty:273
Skąd: Austria
Imię: Adam.
Od kiedy najpierw dyskutujecie i mierzycie, a potem kupujecie modele ??
W takim wypadku sporo modeli Herpy, Brekiny czy Rietze nie trafiloby na wasze polki. :roll:
Poza tym znam wynik takiej dyskusji i tak jak napisalem model mojego Stara jest bardzo kiepski i nie wart dluzszej dyskusji.
Jest mi w miedzy czasie zafascynowanie polskiego rynku obojetne, ci co naleza do klubu, czy kupuja moje modele w sklepie
beda informowani i wiedza jak dotzrec, zeby owe modele kupic.
Pozostali moga z zapartym tchem szukac bledow jakie zrobilem przypadkowo, czy tez w pelnej wiedzy. ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC [ DST ]


  Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Style by web designer custom , optymalizacja seo pozycjonowanie stron pozycjonowanie
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL